Eğitim Takvimi

TEMAS DERNEĞİ, 2021 Yılı eğitim takvimi belirlendi.  Online olarak gerçekleşecek eğitimlerimiz başarılı Emzirme Danışmanı yetişmesine olanak sağlamakta.
Kariyer planınız için doğru bir adım atmak istiyorsanız, Temas Derneği’nin eğitimlerini kaçırmayın.

“Emzirme Danışmanlığı” eğitimini tamamladıktan sonra emzirme danışmanlığı mesleğini icra etmeye başlayabilirsiniz.
Eğitim programı ve kayıt hakkında bilgi almak için bize ulaşmanız yeterli.

Emzirme Danışmanı:
Bebeklerin beslenmesinin en sağlıklı ve en verimli yolu emzirmekten geçer. Doğum sonrasındaki ilk aylarda annelerin gündeminde ve rutininde yer alan emzirmek, doğal ve içgüdüsel bir eylemdir. Ancak günümüz şartlarında bu doğal eylemin bazen desteklenmesi de gerekmektedir. Anne ve bebek arasındaki bağ oluşana kadar, emzirme sürecinde bazı zorluklar ile karşılaşılması tamamen normaldir.

Bebeğini yeterince doyurup doyurmadığından emin olmayan, doğru şekilde emzirdiği konusunda şüpheleri olanlar ve ne zaman mamaya ihtiyaç duyulacağını merak edenler bebeklerinin geleceği için hayati kararlar almak zorunda kalabilirler. Bu tür durumlarda bu soruların cevaplanabilmesi için profesyonel destek almak son derece doğru olacaktır. Daha özgüvenli bir ebeveyn olunmasına katkı yapacak bu destek aynı zamanda bebeğinizin daha huzurlu bir şekilde gelişebilmesini de sağlayacaktır.

Emzirme Danışmanlığı Ne zaman Gereklidir:
Emzirme danışmanları, emzirme döneminde desteğe ihtiyaç duyan ve bu süreci daha kolay bir hale getirmek isteyen annelere destek olabilmek için özel eğitim almış olan kişilerdir.  Aşağıdaki sorunları yaşayan kişiler "Emzirme Danışmanı" desteği almayı deneyebilirler.

Emzirme Danışmanları Neler Yapar?
Emzirme danışmanları sizi dinler, doğum hikayenizi, yaşadığınız sorunları analiz eder ve yardıma ihtiyacınız olduğu durumlarda sizlerle iletişime geçerek size özel destek programı oluştururlar. 1-2 saat sürebilecek olan ev ziyaretleri sayesinde ne şekilde emzirdiğinizi gözlemler. Desteğe ihtiyacınız olduğu durumu saptayarak sorunu ortadan kaldırmak için sizlere yol gösterir.

• Emzirme pozisyonları ve sağma yöntemlerini sizlere göstererek, size uygun olabilecek şekilde pratik yapmanıza destek verir.
  • Emzirmeye bağlı olarak ortaya çıkabilecek meme ucu yaraları ve sırt ağrıları gibi olumsuz etkilerin hafifletilebilmesi için de sizlere destek sağlar.
  • Emzirme döneminde, beslenme düzeninizi gözden geçirerek anne ve bebeğin sağlığı için  özel beslenme tüyoları verir.
  • Doğum öncesi emzirme ve bebek bakımı eğitimleri aldıysanız, bu eğitimlerde öğrendiğiniz bilgileri deneyimleyebilmeniz için de emzirme danışmanları size yol gösterir.

Farklı süreçleri başarılı bir şekilde yönetebilen emzirme danışmanları, bu süreçlerde eşlerin de dahil olmasını sağlar. Eşlerin dahil olduğu emzirme pratikleri annelerin hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda anne-baba ve bebek ilişkilerini de güçlendirir. Hala emzirme döneminde olan başka bir bebek var ise düzeniniz emzirme danışmanı tarafından oluşturulur.

2021 Eğitim Takvimi

Eğitimin  Adı                                 Adet             Tarih
Emzirme Danışmanlığı                     1.                23-30 Ocak
Eğitimi                                               2.                03-10 Nisan
                                                          3.                19-26 Haziran
                                                          4.                11-18 Eylül
                                                          5.                 20-27 Kasım

Emzirme Danışmanlığında                1.                08-12 Şubat
İleri Beceriler Eğitimi                          2.                12-16 Nisan
1. Modül

Emzirme Danışmanlığında                1.                18-22 Ocak
İleri Beceriler Eğitimi                          2.                22-26 Mart
2. Modül                                             3.                24-28 Mayıs

Emzirme Danışmanlığında                1.                15-19 Mart
İleri Beceriler Eğitimi                          2.                03-07 Mayıs
3. Modül                                             3.                06-10 Eylül

Emzirme Danışmanlığında                1.                26-30 Nisan
İleri Beceriler Eğitimi                          2.                07-11 Haziran
4. Modül                                             3.                11-15 Ekim

Emzirme Danışmanlığında                1.                14-18 Haziran
İleri Beceriler Eğitimi                          2.                18-22 Ekim
5. Modül                                             3.                01-05 Kasım

2021 Eğitim Takvimi

Instagram Canlı Yayını 19 Ocak 2021, Saat 21.30
Salı Sallanır, Havva Duygulu
Instagram Canlı Yayını 12 Ocak 2021, Saat 21.30
Neden 2 Yaş ve Ötesine Kadar Emzirme?
Uzm. Dr. Görkem Astarcıoğlu, 8 Ocak, Cuma, 21:30 Instagram Canlı Yayın Konuğu
Mama Kodu Nedir? Anne Sütü ile Beslenmenin Önemi
Uz. Dr. Bahar Kural, 25 Eylül 2020 21:30 Instagram Canlı Yayın Konuğu
Gebelik ve Doğum Sürecinde Covid-19